De Mooiste Zonneschermen
Een eenvoudige gids voor het onderhoud van je markiezen

Een eenvoudige gids voor het onderhoud van je markiezen

Geplaatst door 16-10-2021 11:10 door Sophie Jacobiatus

Markiezen zijn een geweldige manier om je huis een decoratief tintje te geven en het af te schermen tegen de zon of af en toe een regenbui. Met het juiste onderhoud kunnen ze jaren meegaan, terwijl ze hun oorspronkelijke uiterlijk behouden. Hier is een eenvoudige gids om het uiterlijk van je zonwering te onderhouden.

  1. Regelmatig schoonmaken: De eerste stap is om je markiezen schoon te houden. Geef ze minstens één keer per jaar een goede schrobbeurt met warm zeepwater en een zachte borstel om vuil, stof, boomsap en ander vuil te verwijderen. Vergeet niet om ze na het schrobben af te spoelen met schoon water.

  2. Controleer het stiksel: De volgende stap is om je luifels te inspecteren op losse stiksels of haperingen. Als je schade ziet, is het belangrijk die zo snel mogelijk te repareren. Het is ook belangrijk om de stof zelf te inspecteren op tekenen van slijtage.

  3. Beschermen tegen de elementen: Het weer kan hard zijn voor luifels, dus het is belangrijk om enkele maatregelen te nemen om ze te beschermen. In de winter is het een goed idee om de luifel op te rollen en op te bergen tot het koude weer voorbij is. Tijdens de zomermaanden kunnen luifels helpen om de luifel af te schermen tegen de zon. Je kunt het doek ook behandelen met een beschermende spray tegen verbleken en barsten.

  4. Verplaats de luifel regelmatig: Om de integriteit van het materiaal van de luifel te beschermen, is het belangrijk om hem regelmatig te verplaatsen. Afhankelijk van het type luifel kun je hem recht omhoog en omlaag bewegen, maar ook van links naar rechts openen en sluiten. Dit zal helpen voorkomen dat het voortijdig slijt en ervoor zorgen dat het nog jaren meegaat.

    Dit zijn slechts een paar eenvoudige stappen om je zonneschermen er goed uit te laten zien en jarenlang mee te laten gaan. Als je deze tips opvolgt, zou je nog vele jaren van hun schoonheid moeten kunnen genieten.