De Mooiste Zonneschermen
Haal het meeste uit je luifel met deze tips

Haal het meeste uit je luifel met deze tips

Geplaatst door 13-07-2022 17:47 door Rianne Wesselink

Luifels zijn een populaire toevoeging aan huizen om een vleugje stijl en extra schaduw aan buitenruimtes toe te voegen. Maar als je het meeste uit je luifel wilt halen, zul je door een paar eenvoudige tips te volgen ervoor zorgen dat hij er goed uit blijft zien en jarenlang meegaat.

Ten eerste, inspecteer je luifel voordat hij wordt geïnstalleerd en elk seizoen daarna om er zeker van te zijn dat hij in goede staat is. Kijk of er schade is aan het doek of de metalen onderdelen, of tekenen van roest of rot. Als een van deze zaken aanwezig is, laat de luifel dan onderhouden of vervangen.

Kies vervolgens het juiste materiaal voor je luifel. Luifels zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten doek, van ademend, duurzaam acryl tot zwaarder canvas of vinyl. Houd rekening met je regionale klimaat en hoeveel zon, sneeuw en wind je luifel te verduren krijgt bij het kiezen van het doek voor je luifel.

Regelmatig schoonmaken is ook belangrijk om het meeste uit een luifel te halen. Ten minste eenmaal per jaar je luifel schoonmaken helpt om eventueel opgehoopt vuil, puin of schimmel, dat het doek kan beschadigen, te verwijderen. Gebruik een mild schoonmaakmiddel en een borstel met zachte haren om in hoeken en kieren te komen. Gebruik nooit een hogedrukreiniger, want die kan het doek beschadigen.

Tenslotte, als een zonnescherm niet in gebruik is, zorg er dan voor dat je het goed sluit. Bij oprolbare types moet je de armen verwijderen en de luifel volledig oprollen, zodat hij helemaal opgeborgen is. Dit zal helpen om het doek van de luifel te beschermen tegen de elementen en schadelijke wind.

Door deze eenvoudige tips te volgen en een regelmatig onderhoudsschema op te stellen, zal je luifel er nog jaren goed uitzien. En met de extra schaduw en comfort zul je zeker het meeste plezier beleven aan je buitenruimte!