De Mooiste Zonneschermen
Problemen die je kunt tegenkomen bij het installeren van zonneschermen

Problemen die je kunt tegenkomen bij het installeren van zonneschermen

Geplaatst door 24-11-2021 20:17 door Ferry Muts

Het installeren van zonneschermen kan een aanzienlijke waarde toevoegen aan je huis, omdat ze extra schaduw en bescherming bieden tegen de dagelijkse elementen. Helaas kunnen er enkele veel voorkomende problemen zijn die je tegenkomt bij het installeren van markiezen. Hier is een lijst van de meest typische problemen die je kunt tegenkomen bij het installeren van zonweringen en wat je eraan kunt doen.

Het eerste probleem is verkeerd meten. Dit is een veel voorkomend probleem, vooral als de luifels ingewikkelde details of ongebruikelijke afmetingen hebben. Als je meet, maar de maten niet dubbel controleert, kun je gemakkelijk eindigen met een product dat niet past. Als dat het geval is, moet je het product gewoon terugsturen voor terugbetaling of omruilen voor een product dat wel past.

Een ander veel voorkomend probleem is wanneer de zonweringen te dicht of te ver van de ramen worden geïnstalleerd. Veel mensen die zonweringen installeren willen er zeker van zijn dat ze niet te veel licht verliezen, dus installeren ze ze te dichtbij. Dit kan te veel zonlicht tegenhouden en de ramen ondraaglijk maken. Evenzo, als ze te ver weg zijn geïnstalleerd, bieden ze niet de gewenste dekking om je ramen te beschermen tegen de buitenelementen. Om dit te verhelpen verplaats je de zonneschermen gewoon naar de gewenste positie.

Andere veel voorkomende problemen zijn het zorgen voor de juiste helling van de markiezen en het zorgen voor de juiste spanning bij het installeren. Als de helling te hoog is, kan de wind op je huis het doek gemakkelijk te veel bewegen. Als de spanning te laag is, kunnen roest en/of corrosie optreden en de zonwering instabiel maken. Om ervoor te zorgen dat er geen schade ontstaat, moet je bij het installeren van de zonwering een spansleutel gebruiken en ervoor zorgen dat de helling op een acceptabel niveau ligt.

Tenslotte ondervinden veel mensen problemen bij het installeren van markiezen tijdens guur weer. Zware regen en wind kunnen de installatie lastig maken, wat tot fouten kan leiden. Als het weer te hevig is, is de beste optie om de installatie gewoon uit te stellen tot het weer opklaart.

Over het geheel genomen kan het installeren van markiezen een geweldige manier zijn om de waarde van je huis te verhogen. Als je echter niet oppast, kun je tegen een aantal veel voorkomende problemen aanlopen. Door ervoor te zorgen dat je goed meet, te zorgen voor de juiste helling/spanning, en de installatie uit te stellen tijdens guur weer, kun je de kans op eventuele fouten minimaliseren.